Τα Καμίνια είναι μία πραγματικά ήσυχη περιοχή, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη γαλήνη και την ηρεμία του τοπίου, τον λαμπερό ήλιο και τις χαρές της θάλασσας, σε απόσταση 900 περίπου μέτρων από το λιμάνι της Ύδρας.

Μέσα ή έξω από το μικρό ψαρολίμανο των Καμινίων, μπορείτε αν εχετε, να αράξετε το σκάφος σας ή να ενοικιάσετε από το νησί.

Το μέγιστο εσωτερικό βύθισμα είναι γύρω στα 2 μέτρα και εξωτερικά το βύθισμα είναι πάνω από 5 μέτρα.

Tα Kαμίνια θεωρείται πως πήραν το όνομά τους όταν εγκαταστάθηκαν εδώ Σιφναίοι αγγειοπλάστες και δημιούργησαν τα καμίνια τους.

Η περιοχή Καμίνι είναι  ένα μικρό, φυσικό, γραφικό λιμανάκι γεμάτο πολύχρωμες ψαρόβαρκες σε απόσταση 15 λεπτών από τη πόλη της Ύδρας. Γεωγραφικά χωρίζεται στο Μεγάλο Καμίνι και το Μικρό Καμίνι. Επάνω από το μικρό γραφικό λιμανάκι, βρίσκεται το ένα πανέμορφο αρχοντικό βαμμένο με κόκκινο χρώμα. Υπήρξε η κατοικία του ιστορικού Ναυάρχου Μιαούλη και χτίστηκε το 1786. Εκεί πολλές δεκαετίες πριν, γυρίστηκαν αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Σήμερα έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος. Δίπλα, υπάρχει μία όμορφη μικρή βοτσαλωτή παραλία η οποία είναι οργανωμένη με αναψυκτήριο, ενώ εκεί βρίσκεται και το «παλιό Λιοτρίβι», ένας χώρος για μικρά παιδιά.

Διαχείριση Υποδομής Θέσεις και διαθεσιμότητες

Ελλιμενισμός Σκαφών

Επικοινωνήστε με το Λιμενικό Ταμείο πριν την άφιξή σας και μάθετε την διαθεσιμότητα των θέσεων